Behandelvolgorde van dossiers studietoelagen
De behandelvolgorde van de dossiers is gebaseerd op het gezinsinkomen. Hoe lager dat inkomen, hoe sneller je dossier behandeld wordt.
Laagste inkomens eerst
Eerst worden de dossiers van gezinnen met het laagste inkomen behandeld. Hoe lager je gezinsinkomen, hoe sneller je dossier behandeld wordt. Als je nog geen behandeldatum in het digitaal loket ziet, dan komt je dossier nog niet aan bod.
Waar is het inkomen voor de berekening terug te vinden?
Als wordt het aanslagbiljet van de persoon gebruikt die als onderhoudsverstrekker voorspeld wordt in je dossier. Zie: Gezinsinkomen opzoeken voor de berekening van je studietoelage.
De dienst Studietoelagen zal een referentie-inkomen samenstellen op basis van het aanslagbiljet, maar ook andere inkomens zullen meegenomen worden. Om te weten waaruit het referentie-inkomen voor de studietoelage bestaat, zie: Referentie-inkomen
- Stap 1
Inkomen kleiner dan 10.000 euro
- Stap 2
Inkomen tussen 10.000 euro en 20.000 euro
- Stap 3
Inkomen tussen 20.000 en 30.000 euro
- Stap 4
Inkomen tussen 30.000 en 40.000 euro
- Stap 5
Inkomen groter dan 40.000 euro
- Stap 6
Vorig jaar een afkeuring en geen bijna-beurs
Automatische en manuele verwerking van dossiers
Bijna de helft van alle dossiers worden volledig automatisch verwerkt, voor andere dossiers is er meer onderzoek nodig door een dossierbehandelaar. Dat kan ook de reden zijn waarom je broer, zus of vriend al vroeger een beslissing van ons ontving.
Behandelvolgorde nadat je al een dossier opstartte
Je ontving al een bedrag
Er wordt voorrang gegeven aan studenten die nog geen toelage ontvingen, zodat zij al zekerheid hebben over het inschrijvingsgeld dat ze moeten betalen. Daarom komt je dossier iets later aan de beurt als je al een bedrag ontving. Wanneer we je dossier afwerken, vind je terug in het digitaal loket(opent in nieuw venster) bij stap 4.
Je hebt extra informatie doorgestuurd
Ook in dit geval wordt er voorrang gegeven aan studenten die nog geen studietoelage ontvingen. Maar hier geldt wel: hoe sneller je antwoordt op de vragen die je krijgt van de dienst Studietoelagen, hoe sneller de extra informatie in je dossier bekeken wordt. Wanneer de extra informatie in je dossier behandeld wordt, vind je ook terug in het digitaal loket bij stap 4.
Kan je niet wachten op je studietoelage?
Vraag dan zeker een voorschot aan bij de Studentenvoorziening van je onderwijsinstelling.