Geopunt laat toe om een kaart te delen met een URL of via HTML te integreren in uw eigen website (mini-kaart).
Deze functionaliteiten kunnen teruggevonden worden in elk van de vijf kaarttoepassingen van Geopunt-Kaart.
Op deze pagina leggen we uit hoe u aan de slag gaat met deze functionaliteiten.
Het icoon voor delen bevindt zich samen met de iconen voor tekenen (potlood-icoon) en meten (meetlat-icoon) in de rechterbovenhoek van de kaart.
# | Betekenis |
---|---|
1 | Het icoon om de opties voor delen te openen. |
2 | Om te delen op basis van een URL. |
3 | Om de kaart te integreren in uw eigen website. |
Delen op basis van een URL
- Klik Deel de URL.
→ er verschijnt een tekstvak met een URL. - Kopieer de URL.
- Plak de URL waar u wenst om deze te verzenden/delen.
→ Wanneer de ontvanger de URL opent zal dezelfde kaart verschijnen, met hetzelfde zoomniveau, dezelfde achtergrond, dezelfde kaartlagen, tekeningen, enzovoort.
Kaart integreren in uw eigen website: mini-kaart maken
Het kaartbeeld dat u in Geopunt-Kaart hebt gemaakt, kan u integreren in uw eigen website. De gekozen achtergrond, gekozen datalagen, gekozen locaties, … bepaalt u voordat u start met delen.
Als u klikt op de keuze Integreer kaart in uw website, doorloopt u vervolgens deze 2 stappen:
- Stap 1
Stap 1: Vul de URL in van uw website
# Betekenis 1 Vul de URL in van de website waarin u de kaart wenst te integreren.
(Dit veld is een optioneel veld maar het is nuttig om dit in te vullen, zo kan het Geopunt-team de websites onderzoeken bij eventuele belangrijke wijzigingen aan de Geopunt-code of bij eventuele problemen.)2 Klik op Volgende.
- Stap 2
Stap 2: Duid uw voorkeuren aan
# Betekenis 1 Duid uw voorkeuren aan:
Door de vakjes aan te vinken, duid u de voorkeuren van uw mini-kaart aan.- Verberg Zoekbalk: Door dit vakje aan te vinken, zal in de uiteindelijke mini-kaart geen zoekbalk meekomen, de eindgebruiker van de mini-kaart in uw website zal geen zoekbalk zien of kunnen gebruiken.
- Verberg ‘Zoom naar locatie’: Door dit vakje aan te vinken, zal in de uiteindelijke mini-kaart de knop ‘Zoom naar locatie’ verborgen zijn en dus niet aanklikbaar voor de eindgebruiker van de mini-kaart in uw website.
- Verberg ‘Zoom naar Vlaanderen’: Door dit vakje aan te vinken, zal in de uiteindelijke mini-kaart de knop ‘Zoom naar Vlaanderen’ verborgen zijn en dus niet aanklikbaar voor de eindgebruiker van de mini-kaart in uw website.
- Fixeer zoomniveau: Door dit vakje aan te vinken, zal in de uiteindelijke mini-kaart het zoomniveau van het kaartbeeld gefixeerd zijn, zullen de zoom-in en zoom-uit knoppen verborgen zijn en zal de eindgebruiker van de mini-kaart in uw website niet kunnen in- of uitzoomen. Let wel: de eindgebruiker zal wel nog kunnen “pannen”.
2 Extra informatie:
- Een link naar deze pagina, waar alle informatie over de mini-kaart van Geopunt beschreven staat.
- De mogelijkheid om u in te schrijven op een mailinglijst van de Geopunt-mini-kaart. Deze specifieke mailings zullen enkel verstuurd worden indien er problemen zijn met de functionaliteiten van de mini-kaart of indien er wijzigingen zijn die nuttig zijn om van op de hoogte te blijven. U kan zich op deze pagina hiervoor inschrijven, op die pagina vindt u ook alle vorige informatie die verstuurd werd.
3 Er verschijnt een tekstvak met de HTML-code van een iframe voor die specifieke kaartconfiguratie.
Kopieer en plak de HTML-code in uw eigen website.
→ de kaart met de gekozen configuratie is geïntegreerd in uw website.
Extra informatie over mini-kaart
Schrijf u in op de mailinglijst voor Geopunt mini-kaart, ontdek de voordelen via voorbeelden (work in progress), snuister in de historiek, … Hieronder kan u wat meer informatie vinden over Geopunt mini-kaart.