Bijkomende informatie voor Mijn Kortingsbon
De meeste aanvragen van Mijn Kortingsbon worden automatisch verwerkt. In 3% van de aanvragen kunnen de gegevens niet automatisch worden opgehaald en kan niet beoordeeld worden of iemand voldoet aan de voorwaarden van Mijn Kortingsbon. In zo’n situatie hebben wij extra informatie nodig om Mijn Kortingsbon te kunnen toekennen. Indien dit van toepassing is voor u, wordt u hierover via e-mail of brief gecontacteerd.
We begrijpen dat het verzamelen van deze documenten een extra inspanning vergt. Op deze webpagina vindt u meer informatie over welke documenten nodig zijn om uw aanvraag te vervolledigen én waar u de gevraagde documenten kunt terugvinden. Lees deze pagina zorgvuldig na, zodat u ons de juiste documenten kunt bezorgen. U hebt een termijn van 3 maanden om de bewijsstukken te bezorgen. Indien wij na 3 maanden onvoldoende informatie hebben ontvangen, wordt uw dossier afgewezen, aangezien wij niet kunnen controleren of u aan de toekenningsvoorwaarden voldoet.
Begeleiding via het OCMW?
Bent u in begeleiding bij het OCMW? Neem dan contact op en neem uw dossiernummer mee. Een dossiernummer start altijd met de hoofdletters “KB”. Dit vindt u terug in het online aanvraagloket van Mijn Kortingsbon. Het OCMW kan attesteren dat Mijn Kortingsbon relevant is voor uw situatie. Op basis van dit attest kunnen wij uw dossier goedkeuren.
Verplichte documenten
Bijkomende documenten - niet verplicht
Attest ernstige handicap
Indien u, uw partner, uw kinderen of andere gezinsleden een handicap hebben, dient u één van volgende (niet vervallen) attesten aan ons te bezorgen:
- een attest verhoogde kinderbijslag voor kinderen met een handicap of aandoening (= zorgtoeslag Groeipakket)
- een attest van de FOD Sociale Zekerheid met vermelding dat de persoon met een handicap aan de medische voorwaarden voldoet om een inkomensvervangende tegemoetkoming, een integratietegemoetkoming of een zorgbudget voor ouderen met een zorgnood (categorie 2, 3, 4 of 5) te verkrijgen, of door een arbeidsongeschiktheid of een invaliditeit van tenminste 66 % getroffen is
- een attest van het ziekenfonds met vermelding, na afloop van de periode van één jaar primaire ongeschiktheid, van de duur tijdens welke de betrokkene als « invalide » erkend werd of dat bevestigt dat de betrokkene op de datum van ingang van zijn ouderdoms- of brugpensioen, door het RIZIV erkend werd als 66 % invalide
- een kopie van de definitief geworden gerechtelijke uitspraak waaruit de blijvende invaliditeitsgraad blijkt
- Enkele bijzondere attesten voor slachtoffers van arbeidsongevallen, militaire oorlogsinvaliden, oorlogsslachtoffers, mijnwerkers, zeelieden, bepaalde ambtenaren en NMBS personeelsleden.
Groeipakket
Laat ons weten of u meerderjarige kinderen hebt die nog recht hebben op het Groeipakket. U kunt dit attest opvragen bij uw kinderbijslagfonds. Indien u geen meerderjarige kinderen hebt, hoeft u dit attest niet bij te voegen.
Niet-gedomicilieerde kinderen die regelmatig bij u verblijven
Indien u een kind(eren) hebt dat regelmatig bij u verblijft wegens co-ouderschap, maar niet bij u gedomicilieerd is, kunt u dit ook bewijzen op basis van één van volgende bewijsstukken.
Vonnis co-ouderschapsregeling.
Gerechterlijke overeenkomst.
Regelingsakte.
Verklaring van de jeugdrechtbank.
Verklaring op eer ondertekend door beide ouders.