Gedaan met laden. U bevindt zich op: Fietsvergoeding Statistieken

Fietsvergoeding

Op deze webpagina vindt u meer informatie en details over de evolutie van de fietsvergoeding bij de diensten van de Vlaamse overheid.

Statistieken en bron uitgelegd

De gegevens hebben betrekking op de diensten van de Vlaamse overheid aangesloten op het personeelsregistratiesysteem Vlimpers. Bij de andere entiteiten van de diensten van de Vlaamse overheid die geen gebruik maken van Vlimpers, werden de gegevens via een rondvraag verzameld.

Enkel fietsvergoedingen van personeelsleden volgens de rapporteringsdefinitie ‘personeelsaantal’ worden meegeteld.

De cijfers over de jaren 2020 en 2021 bekijkt u door de uitzonderlijke omstandigheden van de coronacrisis best niet strikt afzonderlijk.

Meer informatie vindt u op de webpagina ‘Met de fiets naar het werk’.

Evolutie van het aantal personeelsleden met fietsvergoeding

  • De grafiek toont per jaar het aantal personeelsleden van de diensten van de Vlaamse overheid (DVO) dat een fietsvergoeding ontving, exclusief het buitenlandpersoneel naar lokaal recht.
  • Een personeelslid kan een fietsvergoeding ontvangen als die een fiets gebruikt voor (een deel van) het woon-werktraject en de afstand van een enkele rit minstens een kilometer is.

Vergoede kilometers

Deze grafiek toont per jaar het aantal fietskilometers waarvoor de personeelsleden van de diensten van de Vlaamse overheid (DVO) een fietsvergoeding voor woon-werkverkeer aanvroegen.

Uitgekeerde fietsvergoedingen

  • Deze grafiek toont per jaar het totaalbedrag aan fietsvergoedingen dat de personeelsleden van de diensten van de Vlaamse overheid (DVO) ontvingen voor woon-werkverkeer.
  • Tot en met 2012 bedroeg de fietsvergoeding 0,15 euro per gereden kilometer. Tussen 2013 en 2022 is dit 0,21 euro per kilometer. Sinds 2023 bedraagt de fietsvergoeding 0,25 euro per kilometer.